Káva napříč celým světem


Každá země má své vlastní zvyky a tradice, pokud jde o kávu. Liš se v přípravě, dochucení i ve způsobu pití. Pojďme se na některé země a jejich kávu podívat.

Itálie

Itálie je známá svou silnou kávovou kulturou. Pijí se v ní snad všechny druhy kávy. Populární je klasické espresso, které se často konzumuje jako ranní káva. Espresso pak je základem pro další nápoje, které se v Itálii konzumují, například cappuccino. Espresso se podává v malých šálcích a veškerá káva se obvykle pije ve stoje a rychle. Pokud jde o cappuccino, to se vychutnává v sedě a Italové si s pitím dávají na čas.

cappuccino

Brazílie

Brazílie je jeden z největších producentů kávy na světě, takže je jasné, že kávová kultura je tu velmi široké. Brazilci pijí kávu často doplněnou o mléko, nebo naopak silné espresso, které je doplněné jen o trošku mléka. V některých oblastech se zase preferuje silná káva, která jed doplněna o štědrou porci cukru. Pití kávy se zde považuje za příležitost, jak si popovídat s přáteli a rodinou.

Vietnam

Vietnam je známý přípravou kávy, která je hustá a sladká. Dochucuje se totiž kondenzovaným mlékem. Základem je hrubě mletá káva, která se filtruje pod horkou vodou. Obvykle se ale pak doplní ledem, což lidé v horkém vietnamském podnebí ocení. Vietnamci také rádi experimentují s kávou a připravují z ní nejrůznější koktejly.

káva

Turecko

I Turecko má silnou kávovou kulturu. Turecká káva samotná je jeden ze způsobu přípravy kávy. Připravuje se z jemných mletých zrn, které se poté vaří v takzvané džezvě, což je malý kovový džbánek. Tento způsob vaření dodává kávě velmi silnou chuť. Turecká káva se často doplňuje o cukr a koření, jako skořice nebo kardamom. Tradičně se podává s pohárem vychlazené vody a také s nějakým dezertem. V Turecku je pití kávy považováno za důležitý společenský rituál, a měli byste si zde kávu náležitě vychutnat.

Posted in <a href="https://www.usiscr.cz/firmy/" rel="category tag">Firmy</a>